Programma 2024

Meld je aan!

Sander Duivestein

Finance – AI: complete ramp of goede vriend

Sander Duivestein – donderdag 25 januari 2024

Iedereen kan kunstmatige intelligentie gebruiken. De ene na de andere AI-tool wordt gelanceerd en het lijkt wel of iedereen een mening heeft. De een noemt zichzelf expert, de ander vindt het de beste ontdekking sinds het internet en weer anderen voorzien grotere rampen dan kernbommen door AI-ontwikkelingen. Maar waar staan we nu echt? Wat kunnen we verwachten en waar moeten we op letten? Sander Duivestein van het Verkenningsinstituut Nieuwe Technologie (VINT) schreef het boek ‘Echt Nep’ en hij zag veel van de zaken die wij vandaag zien jaren geleden al aankomen. Hoe kijkt hij nu naar het AI-geweld?

Sander Duivestein is spreker, trendwatcher, internetondernemer, adviseur, auteur en columnist over de impact van nieuwe technologie. In Sanders ogen verandert technologie de wereld in een razendsnel tempo. Het is zijn missie om te duiden wat de impact van technologie is op mens, bedrijf en maatschappij. Bedrijven moeten geen weerstand bieden aan nieuwe technologie, maar deze juist aangrijpen om te veranderen.

HR – Actualiteiten Arbeidsrecht

Sophie Wierenga – donderdag 8 februari 2024

Het arbeidsrecht is constant in beweging: verschillende wetsvoorstellen en rechtspraak hebben het afgelopen jaar de revue gepasseerd. Aan welke onderwerpen wordt er in 2024 gewerkt? Wet Verduidelijking beoordeling arbeidsrelaties en rechtsvermoeden als opvolger van Wet DBA is onderwerp van gesprek. De verplichtstelling van een vertrouwenspersoon krijgt aandacht. De hervorming van de arbeidsmarkt heeft impact op de ontwikkelingen binnen het arbeidsrecht. En de maatregelen om het bestaanszekerheid te garanderen zullen ongetwijfeld door vertaald worden in het arbeidsrecht.

Over deze onderwerpen en meer gaat advocaat Sophie Wierenga het met jullie hebben tijdens het seminar Actualiteiten Arbeidsrecht.

Dit jaar hebben wij wederom advocatenkantoor Wijn & Stael uitgenodigd om hun expertise met ons te delen. Sophie Wierenga is senior advocaat en heeft inmiddels 20 jaar ervaring in het arbeidsrecht. Vanuit haar sterk analytische vermogen kijkt ze niet alleen naar wat juridisch kan, maar ook naar wat voor haar client praktisch haalbaar en wenselijk is. Op haar enthousiaste wijze neemt Sophie jullie gedurende dit seminar mee in de ontwikkelingen van het arbeidsrecht.

Finance – Next ERP? Toekomstbestendig met Data en AI

Remy Gieling – donderdag 7 maart 2024 (Noord)

In het seminar van 25 januari heeft Sander Duivestein ons meegenomen in de ontwikkelingen over AI. Vandaag pakt Remy Gieling het stokje over. Welke impact hebben de geschetste ontwikkelingen op de wijze waarop wij met data en AI omgaan? Hoe vertaalt zich dat in onze bedrijfsvoering? Op welke manier kunnen of moeten wij onze core business processen inrichten? Kortom: de doorvertaling van AI ontwikkelingen naar een bestendige toekomst met data en AI. Niet zonder reden heeft de titel van dit seminar “Next ERP?” gekregen.

Remy Gieling is als technologie-expert een graag geziene gast in landelijke media. Hij is docent bij de AI cursusreeks op Nyenrode, organiseert jaarlijkse AI reizen naar Silicon Valley en houdt alle ontwikkelingen rondom technologie, data en AI nauwlettend in de gaten. Remy weet als geen ander complexe materie helder en begrijpelijk te maken.

Finance – Next ERP? Toekomstbestendig met Data en AI

Job van den Berg – donderdag 14 maart 2024 (Zuid)

In het seminar van 25 januari heeft Sander Duivestein ons meegenomen in de ontwikkelingen over AI. Vandaag pakt Job van den Berg het stokje over. Welke impact hebben de geschetste ontwikkelingen op de wijze waarop wij met data en AI omgaan? Hoe vertaalt zich dat in onze bedrijfsvoering? Op welke manier kunnen of moeten wij onze core business processen inrichten?
Kortom: de doorvertaling van AI ontwikkelingen naar een bestendige toekomst met data en AI. Niet zonder reden heeft de titel van dit seminar “Next ERP?” gekregen.

Job van den Berg is een van de weinige experts in dit domein die in staat is om ook niet-dataspecialisten de waarde van data en AI te laten inzien om op die manier echt een transformatie binnen bedrijven teweeg te brengen. Job heeft jaren ervaring in Chief Data Officer-rollen. Sinds 2023 is hij samen met Remy Gieling partner bij en mede-eigenaar van AI.nl.

HR – Het nieuwe Functiewaarderen

Elke Schulting – donderdag 21 maart 2024

Helderheid, consistentie en fairness brengen rust in organisaties. Door mensen met het juiste probleemoplossend vermogen, drijfveren en talenten de juiste plek te geven, kunnen organisaties effectiever en flexibeler worden ingericht. Het is belangrijk dat mensen worden ingezet en gewaardeerd op basis van hun werkelijke toegevoegde waarde. Daar hoort ook een passende beloning bij die verder gaat dan het volgen van de markt. In dit seminar maak je kennis met een methodiek die vanuit een hybride waarderingssystematiek kijkt naar de toegevoegde waarde van de mens, waarbij zowel vanuit het organisatie- als vanuit het mensperspectief wordt gekeken.

Elke Schulting adviseert de meest uiteenlopende organisaties op het gebied van human resources. Met haar creativiteit komt ze tot verrassende invalshoeken. Zij is mede oprichter van STYR. STYR is een gespecialiseerd adviesbureau dat zich richt op organisatie(in)richting, functiewaardering en beloning.

Finance & HR – Member Development dagen

Diverse trainers en sprekers – donderdag 18 april en vrijdag 19 april 2024

Wil jij je persoonlijke uitdagingen aangaan, succesvoller worden en jezelf verder ontplooien? Tijdens onze Member Development dagen train je samen met jouw collega-members in een maatwerkprogramma. Inspirerende workshops gericht op persoonlijke ontwikkeling en leiderschap!

Klik hier voor een overzicht van alle workshops!

Bekijk hier de aftermovie van onze Member Development dagen 2022.

HR – Living Technology

Jan Willem de Graaf – donderdag 23 mei 2024

Onderwerpen als AI, ChatGTP en aanverwante ontwikkelingen zijn niet meer weg te denken uit ons dagelijkse leven. Technologie speelt een steeds grotere rol in onze mondiale wereld. Tegelijkertijd wordt duidelijk dat de manier waarop we met de planeet (en elkaar) omgaan niet onveranderd door kan gaan. In het verleden moest de techniek zich verhouden tot de mens. Tegenwoordig lijkt de techniek leidend te zijn in de verhouding tot die mens. In dit seminar deelt Jan Willem zijn visie hierover en wisselt met jullie van gedachten over hoe er mee om te gaan.

Jan Willem de Graaf is professor bij het lectoraat Brain & Technology aan Saxion University of Apllied Science. Naast klinisch psycholoog is Jan Willem eveneens opgeleid in artificiële intelligentie en functieleer. Zijn promotie heeft hij gedaan aan de RUG in ’92-’98. Als blogger en singer-songwriter combineert hij zijn fascinatie voor kunst, muziek en wetenschap.

Finance – Ongemak in de Boardroom

Rob Blomme – donderdag 6 juni 2024 (Noord) / donderdag 13 juni 2024 (Zuid)

We herkennen het allemaal: onrust in de boardroom. Met aandeelhouderswaarde hoog op de agenda. Tegelijkertijd worden de belangen van andere stakeholders en shareholders steeds belangrijker. De onrust neemt toe. Wat betekent dit voor het leiderschap in de boardroom? En voor CFO in het bijzonder? Wat is nu de echte verantwoordelijkheid van de CFO? Er wordt veel gesproken over leiderschap. Geeft de CFO ook echt leiderschap aan de organisatie? De stelling van Rob Blomme is dat er veel wordt bestuurd, maar weinig leidinggeven. In dit seminar deelt hij zijn visie en expertise over leiderschap in de boardroom.

Prof. dr. Robert Jan Blomme is hoogleraar Organisatiegedrag aan Nyenrode Business Universiteit. Hij maakt deel uit van het Nyenrode Faculty Expertisecenter Strategy, Organization & Leadership. Zijn belangrijkste onderzoek betreft psychologische, sociologische, humanistische en institutionele aspecten van organisatiegedrag en -ontwikkeling. Hij heeft verschillende boeken gepubliceerd waaronder ‘Alignment: A Study In Organizing Processes And Alignment Between Individual And Organizational Competencies’.

Finance & HR – Summer Event

vrijdag 5 juli 2024

Ook dit jaar luiden wij graag samen met jullie de zomervakantie in. Dan doen wij tijdens het jaarlijkse Summer Event.

Wat we met elkaar gaan doen, houden wij nog geheim. Zoals jullie van ons gewend zijn, is het in ieder geval iets met fun, samen, eten en drinken. Waar het Summer Event is, laten wij jullie tegen die tijd weten.

Het enige dat je nu hoeft te doen, is de vrijdagmiddag van 5 juli vanaf 15.00 uur reserveren in jouw agenda en in die van jouw partner, want die mag mee!

Finance & HR – Transitie | Circulaire Economie | Duurzame Businessmodellen

Jan Jonker – donderdag 12 september 2024

Duurzaamheid wordt volwassen. Mensen in de samenleving komen in beweging. Ze vinden dat het anders kan én moet. Zo ontstaan initiatieven rond thema’s die er toe doen, zoals voedsel, energie en zorg. Er zijn veel initiatieven, maar deze gaan ook snel weer ten onder. Zo verliest de maatschappij kostbare energie van mensen die een transitie naar een andere economie, een andere samenleving, helpen vormgeven.
Duurzaamheid groeit niet aan bomen of struiken, maar moet gewoon door mensen georganiseerd worden. Dat is lastig. De transitie naar duurzaamheid vraagt om nieuwe manieren van met elkaar omgaan, vraagt om nieuwe transactiemodellen, om nieuwe business modellen.

Jan Jonker is hoogleraar Duurzaam Ondernemen aan de Radboud Universiteit Nijmegen (Nijmegen School of Management). Zijn tijd en energie gaat uit naar duurzaam ondernemen en de strategische, organisatorische en veranderkundige vragen die daar bij horen. Zijn onderzoeksinteresse ligt op het snijvlak van strategie, transitie en duurzaamheid, voornamelijk gericht op de ontwikkeling van nieuwe businessmodellen. Duurzaam ondernemen is in zijn visie een organisatievraag in en tussen organisaties met sterke veranderkundige aspecten.

Finance – Forensic Finance

Steef de Vries – donderdag 10 oktober 2024 (Zuid) en donderdag 24 oktober 2024 (Noord)

CFO’s, accountants in business en managers kunnen in hun organisatie te maken krijgen met verschillende vormen van financieel economische criminaliteit. Omkoping, fraude en witwasconstructies komen relatief vaak voor. De risico’s zijn in alle bedrijven inherent aanwezig. Criminelen kunnen medewerkers corrumperen of in de organisatie infiltreren. Managers staan soms onder druk om resultaten te halen en komen in de verleiding om fraude te plegen. En niet zelden is het bestuur zelf betrokken of verantwoordelijk voor misstanden als gevolg van risicovol gedrag en schadelijke business modellen.

Steef de Vries is als financieel forensisch expert verbonden aan het Nederlands Financieel Forensisch Instituut en heeft een mastergraad in management, cultuur en verandering. Hij werkte voor verschillende toezichthouders en opsporingsdiensten en heeft jarenlang ervaring in het doen van onderzoek naar fraude, corruptie en witwassen. Momenteel werkt hij bij Compliability B.V. en ondersteunt hij onder andere accountantsorganisaties bij het vormgeven van hun compliance programma’s en het risicomanagement.

HR – Game Based Learning

Sjoerd Janszoon – donderdag 17 oktober 2024

Steeds meer organisaties gebruiken Game Based Learning. Iets ontdekken, bijzonders ervaren, uitgedaagd worden en direct feedback krijgen op acties en gedrag in een veilige omgeving. Dat motiveert mensen om door te gaan en het steeds beter te doen. Door serieuze leerdoelen in een spel te verpakken gebruik je de ervaring als middel om tot de reflectie te komen die mensen aanzet tot actie en ontwikkeling. Zo transformeer je een training tot een krachtige en effectieve leerervaring. Tijdens dit seminar deelt Sjoerd zijn beste inzichten en krijg je waardevolle kennis over Game Based Learning.

Sjoerd Janszoon heeft zich de afgelopen jaren bewezen als expert in Game Based Learning. Met zijn creatieve games weet hij mensen te verrassen en écht enthousiast te krijgen. Door leren leuk, makkelijk en effectief te maken, realiseert hij zijn missie: mensen helpen groeien, zodat ze topresultaten behalen.

Finance & HR – Member Development dagen

Diverse trainers en sprekers – donderdag 12 november en vrijdag 22 november 2024

Wil jij je persoonlijke uitdagingen aangaan, succesvoller worden en jezelf verder ontplooien? Tijdens onze Member Development dagen train je samen met jouw collega-members in een maatwerkprogramma. Inspirerende workshops gericht op persoonlijke ontwikkeling en leiderschap!

Klik hier voor een overzicht van alle workshops!

Bekijk hier de aftermovie van onze Member Development dagen 2022.

ISA GROUP Membership Contact Eric Doornik

Finance & HR – ISA Next Knowledge

Eric Doornik – donderdag 12 december 2024

ISA Next Knowledge is weer terug van weggeweest! Er is zoveel kennis en expertise in onze community. Dat willen wij met elkaar delen. Om met elkaar te leren van praktijkcases die jou inspireren. Waar jij direct jouw voordeel mee kan doen. Een mooie manier om Samen werken en Samen leren te combineren.

Tijdens ISA Next Knowledge bezoeken wij de organisatie van een van onze members. Wij laten jou tijdig weten welke organisatie wij met welk thema gaan bezoeken.

Één van onze seminars bijwonen?