Member Development

Member Development dagen worden twee maal per jaar georganiseerd. In 2023 zijn de dagen op donderdag 20 april en vrijdag 21 april. En op donderdag 16 november en vrijdag 17 november. Wij bieden een keuze uit verschillende workshop gericht op Finance. Dit kunnen 1-daagse of 2-daagse workshops zijn. Voor HR bieden wij op hun expertise afgestemde workshops.

Zoeken:

Positieve psychologie

Trainer:
Jocelyn Rebbens

Training:
Positieve psychologie
(2 daagse training)

Inhoud

Waar professionals samenwerken heb je te maken met gedrag, communicatie en emoties. Dat loopt niet altijd soepel. Daarbij leven wij in een snel veranderende wereld en schuiven er steeds vaker medewerkers vanuit verschillende teams bijeen om samen te werken aan oplossingen. Net als jij nemen ze hun eigen expertise mee. En ook hun persoonlijkheid.

Tijdens deze training leer je wat de kracht van zuiver waarnemen is en hoe je dat in de praktijk brengt. Je leert hoe positieve psychologie precies werkt in organisaties en teams. Door heldere inzichten en effectievere communicatie kom jij als professional tot een beter resultaat.

Trainer

Drs. Jocelyn Rebbens is afgestudeerd als Economisch Psycholoog aan de Tilburg University. In 2007 richtte zij ReBBels op. Haar passie is organisaties en individuen te spiegelen en te laten groeien. Jocelyn verbindt professionals met zichzelf, hun passen en hun talent.

Jocelyn heeft als trainer en consultant 25 jaar ervaring in management development trajecten en in-company trainingsprogramma’s. Haar werkstijl is no-nonsense, open, veilig, energiek en betrokken. Zij is in 2018 uitgeroepen als Trainer van het jaar bij IIA Nederland. Jocelyn is inmiddels een graag geziene trainer bij ISA GROUP.

Master Your Mind

Trainer:
Sharon Beudeker

Training:
Master Your Mind
(2 daagse training)

Inhoud

De training Master Your Mind is een 2 daagse training waarin je beter inzicht krijgt in je aannames en patronen die je in creativiteit en groei belemmeren. Hier besteden we ruimschoots tijd aan, zodat je goed in kaar kunt brengen hoe je persoonlijkheid is opgebouwd. Met de opgedane kennis en inzichten ga je (ook samen met elkaar) aan de slag hoe je dit kunt integreren in het dagelijkse leven en op je werk.
Het inzicht maakt het mogelijk om controle los te maken. Hierdoor wordt alles wat je doet meer spontaan en speels. Dat is persoonlijk leiderschap.

Trainer

Sharon Beudeker heeft ruime ervaring in het bedrijfsleven in (senior)management vanuit haar rol als registeraccountant. Hier heeft ze haar passie voor coaching en training ontdekt en ontwikkeld. Sharon werkt met mildheid aan serieuze thema’s en zoekt de diepte in hier op. De wijze waarop zij werkt is mede het resultaat van haar eigen innerlijke werk. Haar coaching en trainingen zijn gericht op toepasbaarheid in je leven, dus ook in je werk. Vertrouwen is hierbij key. Zonder vertrouwen is er geen overgave. Zonder overgave kun je niet de meester worden in je eigen leven.

Non violent Communication

Trainer:
Toine van Toor

Training:
Non violent Communication
(2 daagse training)

Inhoud

Verbindende communicatie draait om contact. Met de ander én met jezelf. Het is een proces waarbij we zoeken naar contact met elkaar. De kwaliteit van dit contact bepaalt of we de dingen die we tegenkomen op kunnen lossen. Conflicten ontstaan nooit over wat we zeggen, maar over wat we ondertussen van onszelf en de ander vinden. Door non violent communication kun je verbinden.
In deze twee dagen leer je te verbinden met je eigen gevoelens en behoeften. Je durft te vragen naar de gevoelens en behoeften van de ander. Hierdoor ga je de kracht van echte verbinding ervaren.

Trainer

Toine van Toor is een ervaren trainer die diepgang afwisselt met de nodige humor. Na meer dan 25 jaar als senior manager en directeur te hebben gewerkt is hij inmiddels ruim 6 jaar zelfstandig Personal & Business Coach. Wat Toine typeert: realistische optimist met humor, die kansen creëert. Hij beschikt over uitstekende luister- en communicatieve vaardigheden. Rechtdoorzee en confronterend indien nodig. Vanuit vertrouwen, rust en overzicht recht op het doel af en de klus tot een goed einde brengen.

Waarden gedreven ondernemen visualiseren

Trainer:
Jeroen Blijsie

Training:
Waarden gedreven ondernemen visualiseren
(1 daagse training)

Inhoud

Met de training ‘Waarden gedreven ondernemen visualiseren’ ga je met de drie ingrediënten van ISA aan de slag:
• Inspire: inspireer elkaar over ondernemen
• Share: visie vastleggen en delen het door het te tekenen
• Aspire: elkaar stimuleren met ideeën en ambities

Je gaat je toekomstvisie over jouw waarden gedreven onderneming dus tekenen. Zo sla je twee vliegen in één klap.
Vlieg 1: je deelt elkaars beelden over waarden gedreven ondernemen.
Vlieg 2: je krijgt het zakelijk tekenen onder de knie.
Aan het eind van de dag voel je geen drempel meer als je een visie, concept of plan met stift en papier wilt weergeven. En je hebt je eigen visie over waarden gedreven ondernemen gevisualiseerd.

Trainer

Jeroen Blijsie is oprichter van The Visual Connection, trainer, visueel facilitator en auteur van de boeken Hartelijk Gefaciliteerd! en The World of Visual Facilitation. Met zijn team faciliteert hij teamsessies en traint hij professionals in faciliterend en online leiderschap en visualisatie. In zijn werk als trainer en facilitator vormen het strategisch denken en het visueel werken een twee-eenheid. Na zijn studie Bedrijfskunde volgde hij diverse opleidingen op het gebied van faciliteren, groepsdynamica, procesverbetering (Lean Green Belt), verandermanagement en graphic facilitation. Hij is Certified Professional Facilitator (International Association of Facilitators).

Intervisie voor leidinggevenden

Trainer:
Jet Holshuijsen

Training:
Intervisie voor leidinggevenden (1 daagse training)

Inhoud

Als ervaren professional in een leidinggevende rol wil je graag alles uit je team halen. Daar ben je ook goed in. Je bent in staat om adequaat in te spelen op allerlei situaties. En toch…. je (h)erkent dat er situaties zijn waar je maar geen antwoord op lijkt te hebben. Alle trainingen ten spijt, toch plopt deze hardnekkige  situatie steeds maar weer op. Tijdens deze dag maken we ruimte om eens echt goed te kijken naar je uitdagingen en hoe je hier beweging in kunt krijgen. In deze intervisiedag ga je met je eigen casus aan de slag.

Trainer

Als coach zet Jet Holshuijsen met Nature at Work al 25 jaar mensen op het spoor van hun eigen mogelijkheden en inspiratie. Haar focus ligt op het vergroten van bewustzijn door zelfreflectie en het ontwikkelen van persoonlijk leiderschap. Casuïstiek uit eigen context  is altijd de hefboom waarop geleerd wordt. Jet is opgeleid aan het Europees Instituut de Baak als coach, trainer en psychosociaal therapeut. Zij heeft haar expertise verdiept met Voice Dialogue, Transactionele Analyse, Rationele Emotieve Therapy, generatief leiderschap en bedrijfsopstellingen.

Focus Management

Trainer:
Een van de trainers van Focus Academy

Training:
Focus Management
(1 daagse training)

Inhoud

Aandacht is één van de grootste uitdagingen in het huidige tijdperk. In de afgelopen jaren is het aantal prikkels dat op ons afkomt, vervijfvoudigd. De impact van die stormvloed aan prikkels is dat we tegenwoordig steeds vaker onderbroken worden in hetgeen we aan het doen zijn. Door die toename lukt het steeds minder goed om complexe taken af te maken. In de training Focus Management leer je hoe onze hersenen omgaan met aandacht en concentratie en welke veranderingen je direct kunt toepassen. Deze training Focus helpt je bij meer rust, hogere productiviteit, beter overzicht en significante tijdsbesparing.

Trainer

De Focus Academy is opgericht door Mark Tigchelaar, auteur van de bestseller ‘Focus aan Focus uit’. Vanuit de achtergrond cognitieve neuropsychologie vertaalt Focus Academy wetenschap naar praktische inzichten, die je meteen kunt inzetten. Mark trainde met zijn bedrijf al meer 100.000 professionals, ondernemers en topsporters. Bij al deze mensen kwamen steeds dezelfde problemen voor, die allemaal te maken hadden met afleiding. Focus Academy laat zien hoe je met volle aandacht kunt werken in een wereld vol afleiding. Met als resultaat: focus, rust en overzicht.

Netwerken

Trainer:
Paul Janmaat

Training:
Netwerken
(1 daagse training)

Inhoud

Niet iedereen zal evenveel energie krijgen van netwerken. En toch kan geen enkele professional het belang van netwerken ontkennen. Vaak begin je er pas weer actief aan als je op zoek bent naar een nieuwe opdracht of baan. Veel effectiever is het om continue bezig te zijn met het onderhouden van je netwerken. In deze training leer je van een ervaringsdeskundige hoe je meer plezier en resultaat krijgt uit netwerken.
Aan het eind van de dag heb je inzicht in persoonlijke drijfveren en talenten, die netwerken voor jou leuk en effectief maken. Je leert vaardigheden ontwikkelen om te gebruiken voor, tijdens en na netwerkbijeenkomsten.

Trainer

Paul Janmaat is een netwerker pur sang. Door schade en schande wijs geworden, laat hij je graag zien wat je van zijn fouten en succes kunt leren. Als je een manier kiest die bij je persoonlijkheid past, dan is de kans het grootst dat je het ook echt gaat doen én blijft doen in plaats van uitstellen tot het moment dat je agenda weer leeg raakt. Paul is al 15 jaar zelfstandig trainer, TMA Professional en ‘inspirational speaker’. Zijn manier van werken is enthousiast, energiek en met humor.

Lichaamstaal als strategisch instrument

Trainer:
Bart Diepenbroek

Training:
Lichaamstaal als strategisch instrument
(1 daagse training)

Inhoud

“Herken de leugen en verbeter jouw impact”. Als er een manier is om daarop bij te sturen en onwaarheden boven tafel te krijgen, dan zou dat veel winst opleveren. Kennis van lichaamstaal is een manier op dat te doen. Slechts 7% van de communicatieboodschap bestaat uit je woorden. De rest van de boodschap breng je over via je stem (38%), en je lichaamstaal (55%). Dus als je kennis hebt van lichaamstaal, dan heb je een strategisch voordeel ten opzichte van je gesprekspartner. Je krijgt hints over of je gesprekspartner de waarheid spreekt, iets achterhoudt of er het zijne van denkt. Onze eigen Bart Diepenbroek leert je meer over lichaamstaal, laat je met een praktisch stappenplan zien hoe je lichaamstaal kunt lezen en hoe je leugens kunt opsporen.

 

Trainer

Bart Diepenbroek is sinds 2014 partner bij ISA GROUP. Zijn hele loopbaan is hij bezig met het lezen en ondersteunen van professionals door te sparren, spiegelen en als business coach voor managers, directeuren, bestuurders en ondernemers. Daarnaast is hij onze TMA expert, verzorgt hij regelmatig teamsessies en is hij trainer voor de TMA methodiek. Naast zijn bedrijfskundige studies heeft hij een opleiding tot Master Interrogator (MI) aan de Leugenacademie gedaan. Een deel van zijn kennis uit deze opleiding over leugendetectie, micro-expressies en vraagtechnieken zal hij met je delen in de training. Bart staat bekend als een energiek trainer die je bij de les houdt en veel praktische voorbeelden geeft.

 

Leiderschap in verandering

Trainer:
Maaike Thiecke

Training:
Leiderschap in verandering
(1 daagse training)

Inhoud

Je ziet met verbijstering hoe veranderingen waarvoor het draagvlak groot is, een stille dood sterven. Als professional wil je graag met effectief leiderschap meer kunnen betekenen in zo’n veranderingsproces. In deze dag laat Maaike Thiecke je kennismaken met een systemisch perspectief op leiderschap dat je steeds opnieuw kunt gebruiken. Een perspectief dat past bij de snelheid waarmee veranderingen zich continue aandienen. Een perspectief over vuile handen maken en volgers regelen. Met simpele en praktische handvatten die je zelf meteen kunt gebruiken.

Trainer

Maaike Thiecke is een veelgevraagd trainer en eigenaar van Voer voor Verandering. Zij is één van de uitvinders van Systemisch Transitie Management, een bewezen methodiek die veranderen en gedragsverandering veel makkelijker maakt. Maaike adviseert leiders over gedrags- en cultuurverandering in hun organisatie.
Maaike schreef drie boeken over dat onderwerp. Met deze boeken en haar trainingen brengt zij verheldering en eye openers die langdurig impact hebben. Ze leert je een wijze om naar veranderen kijken die je nooit meer zult vergeten.

Effectief beïnvloeden

Trainer:
Judith Krukkert

Training:
Effectief beïnvloeden
(1 daagse training)

Inhoud

Jij wilt als professional het verschil maken en meer impact creëren vanuit jouw rol. Jouw analyses staan nog niet altijd aan de basis van de bedrijfsvoering, terwijl jouw cijfers voor zich spreken. Hoe kan jij de vertaalslag maken richting de organisatie? In deze training word je je bewust van je kracht als professional. Je gaat kennismaken met verschillende communicatie tools om jouw invloed te vergroten, zodat jij jouw organisatie nog beter kunt helpen in het behalen van de doelstellingen. Na deze dag heb je niet alleen inzichten in het communicatieproces. Ook heb je geleerd hoe je verschillende beïnvloedingsstijlen kunt inzetten.

Trainer

In haar werk verzorgt Judith Krukkert trainingen en adviseert zij organisaties om zo effectief mogelijk te communiceren. Communicatie is haar specialisme. Van jongs af aan is zij gefascineerd door de vraag: hoe komt het dat wat je bedoelt al dan niet door de ander begrepen wordt? Na haar HBO-opleiding heeft zij meer dan 10 jaar als communicatieadviseur in het bedrijfsleven gewerkt. Sinds 2006 faciliteert Judith trainingen gericht op het beïnvloeden van gedrag en cultuur in grote organisaties.

Conflicthantering

Trainer:
Watze Bakker

Training:
Conflicthantering
(1 daagse training)

Inhoud

Deze training geeft inzicht krijgt in het ontstaan van conflicten en hoe jij daar mee om kunt gaan. Aan de hand van jouw unieke TMA-profiel leer je op een mensgerichte manier om te gaan met conflicten, deze op te lossen en daar waar mogelijk te voorkomen. Je gaat inzien hoe je zelf soms de voedingsbron van een conflict bent en hoe je daar uit kunt blijven. Hoe spelen jouw talenten en valkuilen mee bij de ontwikkeling en oplossing van conflicten? De training is interactief en bestaat uit een mix van theorie en vooral oefenen met verschillende conflictsituaties.

Trainer

Haal het beste uit medewerkers en managers. Verbeter hun performance. Met meer plezier. Hier staat Watze Bakker voor. Hij is een ervaren, enthousiaste en betrokken trainer, consultant en programmamanager. Watze heeft meer dan 15 jaar ervaring in verschillende management- en salesposities. Hij werkt voor organisaties in verandering die leiden tot groei, betere resultaten en meer tevreden klanten en medewerkers. Zijn focus en specialiteit liggen op het gebied van klantrelatie. De training Conflicthantering is dan ook op zijn lijf geschreven.

Deep Democracy

Trainer:
Minka Jongkind

Training:
Deep Democracy
(1 daagse training)

Inhoud

Het grootste deel van het werken in organisaties bestaat uit het nemen van beslissingen. De manier waarop een besluit tot stand komt is niet altijd even effectief. Teams die Deep Democracy gebruiken, winnen aan effectiviteit. Deze methodiek is een krachtig instrument voor besluitvorming binnen groepen met een uiteenlopende diversiteit. Het is gericht op besluitvorming met aandacht en waardering voor andere opvattingen. Na deze training heb je een constructieve kijk op weerstand en handvatten om bij de start van elk gesprek focus en een veilige setting te creëren waarin zowel de meerderheid- als ook de minderheid- of de stille stem gehoord kan worden.

Trainer

Minka Jongkind is teamcoach, opleider en mediator. Zij is zelfstandig ondernemer in haar organisatie MetMinka en ze is geassocieerd partner bij Human Dimensions. Van oorsprong is ze opgeleid tot psycholoog en dramadocent. Al vroeg in haar loopbaan is zij het trainersvak ingerold. De fascinatie voor dilemma en conflict vormt een rode draad in haar loopbaan. Vanuit nieuwsgierigheid en een open mind stelt zij vragen bij vanzelfsprekendheden en creëert zij bedding voor het niet-gevoerde gesprek. Zij is gespecialiseerd in het werken met teams en leidt daarbij ook teamcoaches en leidinggevenden op tot Secure Base Teamcoach.

Veerkracht en positief leiderschap

Trainer:
Marjolijn Punt

Veerkracht en positief leiderschap
(2 daagse training) 

Inhoud

In de dynamische wereld van werk is het hebben van Psychologische veerkracht een ‘must’. Positieve leiderschapstoepassingen wekken energie op en laten mensen groeien. Leer hoe je jouw veerkracht en die van anderen kunt versterken en gebruik kunt maken van de principes van Positief leiderschap. Je maakt kennis met het wetenschappelijk gevalideerde psychologisch flexibiliteits-/immuniteits- model. Je ontdekt hoe je Psychologische veerkracht kunt versterken door te werken met de persoonlijke hulpbronnen optimisme, geloven in jezelf en hoopvol zijn. Door aandacht te hebben voor de werkhulpbronnen verbinding, autonomie en competentie en te werken met een positief en krachtig narratief. Na deze tweedaagse heb je nieuwe kennis, praktische tools en ga je met nieuwe energie naar huis.

Trainer

Drs. Marjolijn Punt is psycholoog A&O NIP. Zij is geboeid door de combinatie van wetenschap en praktische toepassingen vanuit positieve psychologie en filosofie, waar het gaat over de zoektocht naar menselijk geluk, zingeving en floreren. Marjolijn is oprichter van het Bureau voor Positieve Psychologie waarin zij professionals in de zorg en in het onderwijs, HR-adviseurs en leiders opleidt in hun professionele en persoonlijke ontwikkeling. Zij traint en coacht medewerkers om ‘het beste uit zichzelf, hun werk en leven te halen’ en organiseert retraites in floreren en levensgeluk, vanuit positieve psychologie op mooie en inspirerende locaties.

Samenwerken zonder gedoe

Trainer:
Maaike Thiecke

Samenwerken zonder gedoe
(1 daagse training) 

Inhoud

Gedoe en gelazer in de samenwerking. Weerstand tegen samenwerking. Emoties die de pan uitvliegen. Je kan doodmoe worden van alle samenwerkings-brandjes die geblust moeten worden. Die samenwerkingsmodder gaat onherroepelijk vertraging en frustratie opleveren. Ja, ook bij jou. Tijdens deze training maak je kennis met een ongebruikelijke systemische blik op samenwerking. Over drie hardnekkige misverstanden over samenwerking en hoe die misverstanden je in no time aan samenwerkingsmodder helpen. Je leert waarom het heel makkelijk is om samen te werken als je een systemische bril op samenwerking opzet. Na deze training begrijp je hoe hardnekkig gedrag ontstaat en heb je concrete handvatten om dat te keren.

Trainer

Maaike Thiecke is een veelgevraagd trainer en eigenaar van Voer voor Verandering. Zij is één van de uitvinders van Systemisch Transitie Management, een bewezen methodiek die veranderen en gedragsverandering veel makkelijker maakt. Maaike adviseert leiders over gedrags- en cultuurverandering in hun organisatie.
Maaike schreef drie boeken over dat onderwerp. Met deze boeken en haar trainingen brengt zij verheldering en eye openers die langdurig impact hebben. Ze leert je een wijze om naar veranderen kijken die je nooit meer zult vergeten.

Zij gingen jou al voor

Kennis delen

“Ik vind het interessant om te horen hoe het ergens anders werkt. Met mijn out of the box denkkracht kan ik ook bijdragen aan kennis delen en sparren binnen het netwerk.”

w

Netwerken

“Heerlijk om elke keer weer met mijn collega professionals aan de slag te gaan en daarnaast ook tijd en ruimte te hebben om te netwerken. Elke keer weer een feestje.”

Groeien

“We delen met elkaar diverse inzichten en helpen of adviseren we elkaar bij situaties die we in de dagelijkse praktijk meemaken. Zeker tijdens de Management Development dagen, die ik als zeer waardevol ervaar.”

Leren

“Er is jaarlijks een ruime keuze aan trainingen en seminars, waar ik graag gebruik van maak om mijzelf verder te ontwikkelen, zowel op persoonlijk vlak als binnen het vakgebied.”

Kennismaken?

Meld je aan voor een kennismakingssessie